Höga elpriser ökar efterfrågan av billiga elleverantörer

Ekonomi Guider Hem

Det finns en hel drös av elleverantörer på den svenska marknaden just nu. Och därtill finner vi ungefär lika många jämförelsesajter som har tagit på sig uppgiften att rangordna diverse elleverantören.

Men vilken leverantör kan egentligen erbjuda den billigaste elen i Sverige? I den här guiden tänkte vi nämligen ge ett svar på den frågan.

Data är hämtad från elleverantör.net – där finner du även fler sammanställningar.

Billigaste el i Sverige

Det finns flera anledningar till att man bör se över sitt elavtal. Det är trots allt en återkommande kostnad och elpriser är faktiskt i ständig förändring. Att jämföra ett par aktörer och få till en billigare månadskostnad kan alltså vara fördelaktigt.

Men, hur vet man vilka aktörer som är billiga och vad ska man egentligen kolla på?

Det är framförallt två saker du bör ha koll på. Framförallt är det den fasta avgiften och därefter är det påslaget. Alla aktörer lägger nämligen på ett påslag på elen som skickas till dig. Du vill givetvis åt en elleverantör som kan har en låg fast avgift, och ett lågt påslag. Läs mer om billiga elbolag hos https://billigasteelbolaget.se/.

Fortum levererar billig el

Enligt våra beräkningar, tillsammans med våra källor, kunde vi snabbt konstatera att Eon levererar den billigaste elen just nu. Detta eftersom företaget har ett lågt påslag på den levererande elen ihop med en överkomlig fast avgift per månad.

Lista över billig el i Sverige:

  • Eon
  • Göta Energi
  • Telge Energi
  • Greenely

Sammanfattning

Att hitta billig el kan vara problematiskt från flera aspekter. Framförallt om man aldrig tidigare har jämfört elbolag med varandra. Det kan helt enkelt vara svårt för en lekman att veta vilka faktorer man ska titta efter.

I den här guiden har du förhoppningsvis fått lite mer kunskap och kan nu börja jämföra bolag.