Hur säger man hej på engelska?

Blogg

Hur man säger hej på engelska? Oftast är det bara Hi och Hello. Det är informella uttryck som man använder när man träffar till exempel en kompis. Vill man vara mer formell kan man säga: Good morning, Good afternoon eller Good evening.  Det finns sätt att bygga ut hälsningsfrasen så den blir ännu mer formell och artig.

När man vill säga lite mer!

Vill man bygga ut hur man säger hej på engelska, kan man lägga till en artighetsfras, ungefär som man säger: God Morgon – allt väl idag? På engelska kan man vara artig genom att säga: Good morning, how do you do? Det finns ju ännu snitsigare varianter som: A warm welcome to you Mrs/Mr. Men det används väl sällan i vardagen!

Hur säger man hej på andra språk än engelska?

Arabiska – Marhában

Franska – Bonjour

Tyska – Hallo

Italienska – Ciao

Ryska – Privjet

Grekiska – Yassoo

Kinesiska – Ni hao

Bra att veta hur man säger hej på engelska

Engelska är det nya världsspråket, även i Sverige. Många saker vi gör kräver att vi kan lite grundläggande engelska, och det är inte förvånande att vi läser engelska i grundskolan. Men även om man kan grammatiken och orden perfekt, behöver man veta när man ska använda olika uttryck. 

Att säga hej är inte bara att hälsa. Hälsningen kan vara en viktig markör för att visa att man kan kulturen, att man hör hemma. Det kan ta tid, men ofta handlar det bara om att lära sig ett antal nyckelfraser i ett antal situationer så kommer man långt. Den naturliga starten på dessa kulturella glosor är hur man säger hej på engelska!