Olof K Gustafsson

Blogg

Namnet Olof Gustafsson blev bekant för de flesta svenskar under 2021. Närmare bestämt i och med SVT dokumentär Olof K Gustafsson och hans arbete för Escobar Inc. Filmen hette Olof Inc. Under det senaste året har Olof gjort sig känd som en frispråkig twittrare.

Snabbfakta om Olof K Gustafsson

Namn:Olof Kyros Gustafsson
Född:Född på Ekerö 1993
Karriär:VD för Escobar Inc sedan 2014

Olof K Gustafsson

Olof K Gustafsson föddes på Ekerö utanför Stockholm 1993. De första åren bodde han med båda sina föräldrar, innan mamman tog ut skilsmässa och flyttade till USA. Olof och hans pappa drog inte alltid jämt och han har beskrivit sin uppväxt som ganska turbulent.

Tonåren

Under tonåren startade Olof ett framgångsrikt företag som handlade med serietidningar. Framförallt tidningar från USA, vilket var ett intresse som han hade skaffat tidigt under uppväxten. Ett bråk med pappan, Georg Gustafsson, gjorde att Olof i slutet av tonåren tog sitt pick och pack och flyttade till mamman i Kalifornien.

Åren i USA

I USA hade Olof till en början problem med både mamman och att tjäna sitt uppehälle. Detta ledde till att han under en lång tid bodde illegalt på ett billigt kontor han hyrt. Dock lossnade det när Olof startade en försäljning över telefon.

Senare började han intressera sig för spelbranschen, speciellt mobilspel. Det var detta som genom kontakter fick honom att lära känna familjen Escobar. Som en följd av detta skulle han senare komma att få uppdraget att förvalta familjen Escobars förmögenhet genom företagen Escobar Inc.

De senaste åren

För drygt tio år sedan upptäckte Olof K Gustafsson Twitter, men hans olika konton där har i perioder blivit nedstängda. Men han har gjort sig känd som en aktiv och frispråkig twittrare. Faktiskt så uppmärksammade Washington Post Olof Gustafsson och hans twittrande angående Donald Trump.

2018 lanserade Olof Gustafsson bitcoin, eller egentligen en annan kryptovaluta baserad på samma blockkedjeteknik som bitcoin.

Olof K Gustafsson nettoförmögenhet

Det är svårt att uppskatta Olof K Gustafsson net worth och Olof K Gustafsson förmögenhet. Men flera källor uppger denna till troligtvis ett par miljoner svenska kronor.

Övrigt – Olof K Gustafsson Wikipedia

2022 så saknar Olof K Gustafsson en Wikipedia-sida, eller i alla fall en egen artikel där, men företaget Escobar Inc har en engelskspråkig artikel där Olof nämns. Olofs närvaro på nätet handlar framför allt om Twitter som vi tidigare nämnt, och där berättar han och delar bilder på sig och sin familj. Under våren 2022 tog Olof K Gustafsson fru och barn och åkte på en semester till Spanien.

Not: Olof har inget gemensamt med affärsmannen Lars Olof Gustafsson.