Tips för dig som är gravid

Blogg

du kanske känner att du inte kan göra allt under din graviditet, att du blivit begränsad och har hundra saker att göra, med lite organisering kommer du att må mycket bättre. Det är dessutom givet att det är väldigt mycket att stå i just nu. Allt ifrån barnmorskebesök, inhandling av diverse prylar, kläder, barnvagn med mera. Förberedelser inför din bebis ankomst till världen helt enkelt. Det är helt normalt att känna sig överväldigad och uppslukad ibland. Men organisering är A och O, hjälper dig ut ur dimman igen. Här är några små tips som kan hjälpa dig att få saker och ting gjorda under graviditeten.

Ta det lugnt

Det är viktigt att du inte låter dig stressas. Förutom att det är jobbigt kan det vara skadligt för dig och lilla hjärtat. Om du känner att du inte kan göra allt under din graviditet, är det dags att koppla av en stund i soffan, lägg benen högt pausa titta på en film eller ta några minuter till det bästa utländska casino spelet (tips – kika in en no deposit bonus), innan du börjar fokusera på hur du ska ta och organisera upp din värld just nu under graviditeten. Med så mycket saker som det är att göra är det viktigt att du har koll på allting också så att du inte känner att det äter upp dig.

Minnet kan ju dessutom bli påverkat under graviditeten eftersom hormoner påverkar hjärnaktiviteten, vilket gör det mer känsligt.

1 Använd en planerare

Antingen digitalt eller på papper. Skriv ner dina läkarbesök, även alla andra åtaganden du har att göra för att få en bättre översikt. Under tiden du skriver ner allt kan du också göra en graviditetsdagbok med små inlägg om hur du mår eller om det uppstår obehag. På så sätt så undgår du ingenting som kan vara viktigt att ta upp med barnmorskan vid nästa kontroll.

2. Använd med fördel tekniken

Du har många fördelar att dra nytta av den digitala värden när det kommer till att hålla i ordning på saker. Det finns många användbara appar och hjälpmedel att använda under graviditeten, vilket också underlättar din vardag otroligt mycket. En del appar kan hålla koll på alla möten, andra berättar hur graviditeten går framåt, andra erbjuder till och med praktiska inlägg med råd om till exempel moderskap.

3.Tänk på hälsan

En god hälsa gör dig mer fokuserad och du kan känna mer trygghet. Ta hand om din kost, gör aktiviteter som får dig att må bra och tänk för all del på sömnen. utöva någon sport eller träning, anpassa dock intensiteten. Yoga är en rekommendation. eftersom dessa fungerar både för fysisk och mental flexibilitet.