Godaste och enklaste efterrätten

Blogg

Efterrätter kan vara något av det godaste under hela måltiden. Inte sällan sparar man lite plats i magen när man vet att måltiden blir avslutad med en smaskig efterrätt. Det finns många favoriter, allt från pannacotta och olika sorters glass till pajer med fyllning. Trots att det är väldigt individuellt kring vad som faktiskt är den godaste efterrätten finns några som sticker ut.

Många populära efterrätter

Världen är full av efterrätter och alla tycker olika när det gäller vilken som är godaste och enklaste efterrätten. I Sverige är favoriten kanske kardemumma bullar. Det finns många favoriter och ska vi tro Latinamerikaner är det Alfajores, i Mellanöstern är det Baklava och i Europa älskar många Apfelstrudel eller Cannoli.

Vilken är den godaste och enklaste efterrätten?

Trots att det enligt Guinness World Records, som är en samling av världens alla rekord, har ingen efterrätt i nuläget blivit utsedd till världsbäst. Oavsett vem du frågar kommer nog alla svara olika beroende på olika orsaker som kultur, nationalitet och så klart individuella preferenser.

Dessutom kan det vara enklare att bedöma ett världsrekord utifrån hur mycket något kostar. Därför finns i nuläget ett världsrekord i världens dyraste efterrätt. Det är Frrrozen Haute Chocolate glass sundae. Det finns i USA och kostar hela 25 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 250 000 kronor.