Hur vet man om man är kär?

Blogg

Det finns inte ett definitivt sätt det känns på när man är kär, varför det också är svårt att säga exakt hur det känns att vara – och hur man därmed vet att man är – kär. 

Eftersom vissa människor upplever kärlek lättare än andra, och vissa människor har varit kära många gånger, så känns det olika för olika människor. Det är väldigt individuellt. Men det finns dock olika yttringar som brukar vara gemensamma, och de kan man titta efter.

Hur vet man om man är kär eller inte?

För många människor kan att vara kär kännas som att man blir varm, pirrig eller upplever en euforisk känsla. Att vara kär kan påverka en person på många olika sätt. En del känner sig lugna och glada, en del är nervösa och blyga. 

En del blir närapå hysteriska och kan varken äta eller sova. (Typ Romeo och Julia eller Cyrano de Bergerac.). En del kan inte koncentrera sig när de tänker för mycket på personen de är kära i. 

Hur vet man om någon är kär i en?

Vissa människor döljer sina känslor, medan andra människor är mer transparenta om när de gillar någon. Här är några sätt som någon kan visa att de gillar dig: 

  • Personen tittar ofta på dig, antingen ger dig hemliga blickar eller tittar på dig på ett sätt som får dina ögon att möta hens. 
  • Personen är vanligtvis nära dig, beter sig snällt och försöker vara din vän. 
  • Personen vill att du ska gilla hen och kanske till och med försöker få dig att skratta. 
  • När personen är i närheten av dig verkar hen mer blyg eller nervös, mer än när hen är med andra människor. 


Det är okej att fråga någon om de gillar dig – de kanske är kära i dig. Det kan vara skönt att veta svaret, men det kan också vara läskigt att fråga personen.

Hur vet man om en kille är kär?

Hur vet man om en kille är kär? Killar är kära på i stort sett samma sätt som tjejer. Känslorna är desamma. Dock följer vi olika sociala mönster. Typ hur det är “tillåtet” för en tjej att bete sig och vad som är “tillåtet” för en kille.

Tjejer förväntas vara mer utåtagerande och emotionella när de uttrycker sin kärlek, medan killar förväntas vara mer återhållsamma och coola. Men i slutändan vet du att du är riktigt kär om du inte bryr dig det minsta om hur du förväntas vara när du är kär – du bara känner och agerar efter det. Så hur vet man om man är kär? Man är kär, helt enkelt.