David Dencik & Sofie Dencik

Blogg

Skådespelaren David Dencik har nått stora framgångar i karriären, både hemma i Danmark och Sverige samt internationellt. De senaste åren har du kunnat se honom i storfilmer som den senaste Bond-filmen No Time To Die och Netflix-filmen Black Crab.

Han har även hunnit med roller i en rad tv-serier, exempelvis succén Chernobyl och uppföljaren till kultserien Riket. Den senaste serien där du kan se David i en av rollerna är Vuxna Människor; av och med Felix Herngren.

Paret David Dencik & Sofie Dencik

Tidigare har David berättat för Svenska Dagbladet att han inte blir igenkänd speciellt ofta. Det har även hänt att han inte har blivit igenkänd under en filmpremiär, när han dessutom hade huvudrollen. Trots det här säger David själv att det är jätteskönt att inte bli igenkänd, men att han också inte vet hur det känns att vara igenkänd. Han beskrivs då som den mest okända kändisen.

David är gift med Sofie Dencik. I motsatt till sin man håller hon sig utanför rampljuset, och istället jobbar hon som jurist. De är bosatta strax utanför Köpenhamn tillsammans med sina två små barn. Huset är stort med minst lika stor trädgård. Där gillar David att gräva och plantera sina växter.