atv1

ATV Huset – specialisterna på all terrain vehicles

Blogg

ATV-huset är ett svenskt företag som tillverkar och säljer ATV:er (all terrain vehicles). ATV:er är motorfordon som är speciellt utformade för att kunna köras på olika terrängtyper, inklusive grus, sand, snö och lera. De är populära för olika typer av friluftsaktiviteter såsom jakt, fiske och äventyrsresor. ATV-huset erbjuder ett brett utbud av ATV:er från olika tillverkare, inklusive Polaris, Honda och Yamaha.

Snabba fakta om ATV-huset:

ÖppettiderMåndag till torsdag mellan 08 och 17.
Fredag mellan 08 och 16.
Lördagar mellan 11 och 15.
ATV huset i GöteborgSödra Ågatan 20,  431 35 Mölndal
ATV huset i Östersund och ÖrebroTyvärr finns inte ATV Huset på dessa orter.

Populära produkter och märken du kan hitta på ATV Huset

 • Iron Baltic
  Iron Baltic är känt för att producera högkvalitativa produkter som är byggda för att tåla tuffa förhållanden. Iron Baltic har en stark närvaro online samt på olika ATV-relaterade evenemang och tävlingar.
 • SMC 50cc
  SMC 50cc är en typ av fyrhjuling, eller ATV, som är utformad för att kunna köras på olika terrängtyper. Dessa fordon är ofta lätta och lättmanövrerade, och är populära bland barn och ungdomar. SMC 50cc fyrhjulingar har en motorstorlek på 50 kubikcentimeter, vilket gör dem lämpliga för att användas av personer som inte ännu har körkort för personbil. 
 • Viper
  Företaget har ett brett sortiment av produkter, inklusive olika modeller av fyrhjulingar och snöskotrar för olika behov och nivåer av erfarenhet. Viper-fyrhjulingar är kända för att vara robusta och hållbara, och är ofta lämpliga för åkning på olika terrängtyper, inklusive snö, sand, grus och lera.
 • Trailer
  Trailers för ATV:er är speciella trailers som är utformade för att kunna användas tillsammans med ATV:er. De är oftast lätta och lättmanövrerade, och kan vara en praktisk lösning för att transportera last med din ATV.
 • Scooter
  En scooter ATV är en form av fyrhjuling, eller all terrain vehicle, som är utformad för att likna en scooter. De är oftast lätta och lättmanövrerade och har en mindre motorstorlek än traditionella ATV:er. Scooter ATV:er är populära bland barn och ungdomar eftersom de är lätta att köra och kan vara en rolig form av fordon att åka med.
 • Handtagskåpor
  Handtagskåpor för ATV:er är speciella kåpor som monteras på handtaget på en ATV. De är utformade för att skydda handtaget mot väder, damm och andra skadliga förhållanden, samt att förbättra greppet och komforten när du kör.

Köpråd när du köper snöplog till din ATV

Kompatibilitet: Se till att den snöplog du överväger är kompatibel med din ATV. Vissa snöplogar är utformade för att användas med specifika märken och modeller av ATV:er, så det är viktigt att kontrollera att den passar och fungerar ordentligt på ditt fordon.

Storlek: Överväg storleken på den snöplog du behöver. Större snöplogar kommer att kunna rensa mer snö på en gång, men de kan vara svårare att manövrera och kan kräva en starkare motor.

Montering: Se till att den snöplog du överväger har ett monteringssystem som är kompatibelt med din ATV. Vissa snöplogar har sitt eget monteringskit, medan andra kan kräva att du köper ett separat monteringssystem.


Vad du bör tänka på när du köper hjälm till din ATV

När du kör en ATV är det viktigt att skydda din hjärna och huvudet mot eventuella olyckor eller skador och det är därför viktigt att använda en hjälm.

Det finns många olika sorter av hjälmar att välja mellan, inklusive fullface-hjälmar, öppna hjälmar och crosshjälmar. Fullface-hjälmar är de säkraste alternativen eftersom de täcker hela huvudet och ansiktet och ger extra skydd vid olyckor. Öppna hjälmar skyddar bara huvudet, men de ger bättre ventilation och en friare känsla när du kör. Crosshjälmar är oftast lämpligare för off road-åkning eftersom de är lätta och ger bra sikt.

Viktigt vid köp av batteri till din ATV

När du väljer ett batteri till din ATV finns det några saker du bör överväga:

 • Storlek: Se till att du väljer en batteristorlek som passar din ATV. Många ATV:er har specifika batterikrav så det är viktigt att följa dessa för att säkerställa att batteriet fungerar korrekt.
 • Kapacitet: Välj en batterikapacitet som passar dina behov. Batterier med högre kapacitet kan räcka längre mellan laddningar, men de kan också vara dyrare.
 • Pris: Jämför olika batteripriser och välj det som passar din budget. Det kan vara värt att spendera lite mer på ett kvalitativt batteri, eftersom det kan räcka längre och behöva bytas ut mindre ofta.