Porsche

Vilka olika modeller finns tillgängliga för Porsche Panamera?

Blogg

Den nya Porsche Panamera 2021 är lika kraftfull som den är lyxig. Dessutom är bilen en riktig höjdare på alla vägar som den färdas på. Förare som är intresserade av att samla in detta utsökta fordon har ett urval av modeller att välja mellan.

Det finns totalt sju modeller av Porsche Panamera 2021, som var och en erbjuder sina egna imponerande funktioner och förmågor.

Några snabba basfakta:

Märke Porsche
UrsprunglandTyskland
ModellPanamera
VersionerGTS, E-Hybrid, Sport Turismo, Turbo

Om Porsche Panamera

Porsche Panamera har placerat sig i hjärtat på många prestationsälskande och spänningssökande förare runt om i världen. Och med nya Porsche Panamera kommer förarna att bli förälskade på nytt, trots ett ganska saftigt pris.

Panamera 2021 markerar en ny generation motorer med den helt nya V6-motorn med dubbelturbo. Den är utformad för att få förarna att känna sin närvaro samtidigt som den utmärker sig genom bränsleeffektivitet och kraftöverföring. Och det finns ett antal innovativa Porsche-teknologier som förbättrar hanteringen, kontrollen och håller förarna säkra. Några av dem är Porsche InnoDrive med adaptiv farthållare, ParkAssist med backkamera och Surround View, systemen Porsche Traction Management och Porsche Active Suspension Management.

Kör 2021 Porsche Panamera

Med bekväma sittplatser för fyra personer erbjuder interiören i 2021 års Panamera bekväm sportbilsergonomi och Porsche Advanced Cockpit som föraren kan använda. Men vad det verkligen handlar om är den tillgängliga tekniken och bekvämligheterna som alla passagerare kan dra nytta av, till exempel:

  • Four-Zone Automatic Climate Control
  • Burmester® High-End 3D Surround Sound System
  • Fram- och baksäten med massagefunktion
  • Porsche Rear Seat Entertainment (underhållning i baksätet)
  • Panoramasoltak
  • Infotainment System Porsche Communication Management
  • Porsche Connect och Connect Plus

Karossformer för Panamera-modellerna

Oavsett om det är Panamera, Panamera Executive eller Panamera Sport Turismo – silhuetten och proportionerna är omisskännliga Porsche: atletisk, strömlinjeformad, med tydliga konturer och kraftfulla muskler.

Den långa hjulbasen, det kortare överhänget fram och det längre överhänget bak ger redan visuell dynamik. Den framträdande skulpteringen av sidoprofilen skapar den sedvanliga Porsche-stilen och känslan av lätthet.

Det är endast laddtrycket som skiljer Panamera GTS- och Panamera Turbo-motorerna åt

Bilhandlare brukar veta vad de kan förvänta sig av GTS-versionerna av Porsche. Formeln har upprepats gång på gång: det tyska företaget tar en S-modell, ökar kraften en aning, justerar chassit, gör vissa normalt valbara delar till standardutrustning och avslutar sedan bilen med en mängd sportiga svarta detaljer. Och en kunglig festonering av GTS-märken.

Det var en stor överraskning för alla när Porsche avslöjade den nya Panamera GTS, komplett inte med en något kraftfullare version av V6:an som används i 4 S, utan en V8 med dubbelturbo.

Den allmänt spridda ursprungliga misstanken att den 4,0-liters enheten härstammar från den av Audi gemensamt utvecklade enhet som finns i Panamera Turbo visade sig vara nästan korrekt. I ett samtal med Car Throttle vid lanseringen av den nya GTS i Bahrain bekräftade Panamera-drivlinjedirektören Arno Bögl att motorn i bilen faktiskt är mekaniskt identisk med Turbos V8.

Porsche har bara skruvat ner laddningstrycket på Panamera Turbos 4,0-liters V8-motor innan man monterade motorn i GTS. Porsche sänkte endast laddningstrycket på Panamera Turbos 4,0-liters V8-motor innan motorn installerades i GTS.

Till och med de två twin-scroll-turboaggregaten är desamma; Porsche har bara skruvat ner laddtrycket. Förmodligen skulle det vara möjligt att höja trycket, men det kanske inte är tillrådligt. 

Medan motorn är densamma – förutom kartan och en ny resonator som är avsedd att släppa in mer buller i kupén – är transmissionen annorlunda. Den högre klassade versionen av den automatiska PDK-växellådan som monteras i Turbo S och Turbo S E-Hybrid Panameras är helt enkelt inte nödvändig på grund av det lägre vridmomentet, så Porsche har valt en som ligger lägre i PDK-ordningen.

Panamera E-Hybrid: framtidens bilar

Topputhållighetsidrottare – högklassig prestanda möter komfort. Panamera E-Hybrid-modellerna förvandlar resor till sportevenemang, affärer till rent nöje och kommer att förändra din uppfattning om hybridteknik. Precis som den kommer att göra din vardag, med systemeffekter på upp till 515 kW (700 hk).

Du kan välja mellan:

  • Porsche Panamera Turbo S e-hybrid
  • Porsche Panamera 4 e-hybrid