CAMP1

Bo i tält, husvagn eller stuga på Hjo Camping

Blogg

Hjo är en mysig, kullerstensbelagd liten stad som ligger vid Vätterns västra kant, nästan mittemellan Askersund i norr och Jönköping i söder. Hjo är en riktigt sommarstad med trevliga små butiker, restauranger, välsorterade glasskiosker och mycket kul att se och göra. Den som väljer att bo på Hjo Camping bor centralt, med närhet till svalkande bad och med en magnifik utsikt över Vättern. 

Snabbfakta om Hjo Camping

Var?Hjo Camping ligger på Karlsborgsvägen 40. En detaljerad karta över campingområdet finns på hjocamping.se
Öppettider?På Hjo Camping kan man bo större delen av året från försäsongen som startar 1/4 och genom vintersäsongen som avslutas 26/3.
Se och göraFrån Hjo Camping har du gångavstånd till bland annat Stadsparken, flytbastun och Moster Elins glasscafé vid hamnen.
Kontakt:Tel: 0503 310 52. E-post: kontakt@hjocamping.se

Se och upplev en av Sveriges tre trästäder

Att vandra genom Hjo känns nästan som att ta ett steg tillbaka i tiden, in i någon av Astrid Lindgrens gamla sagor om Madicken eller Lotta på Bråkmakargatan. Gamla Staden i Hjo kännetecknas av kullerstensbelagda gator och vackra, gamla trähus med detaljerad snickarglädje. Längs trottoarerna ligger flera trevliga små butiker att strosa runt bland.

I Hjo bor ungefär 6300 personer. Staden har fått sitt namn från Hjoån som betyder ungefär grumligt vatten. Hjo är, tillsammans med Eksjö och Nora, en av Sveriges Tre Trästäder. Det innebär att mycket av 1800-tals bebyggelsen fortfarande finns bevarad. I och runt Hjo finns mängder av sevärdheter. Bland annat:

  • Stadsparken med anor från 1870-talet.
  • Gamla Staden med vackra 1800-tals hus i trä.
  • Naturreservatet Hjoåns dalgång.
  • Ångbåten S/S Trafik i vilken man kan ta en tur ut på Vättern under sommaren.
  • Bisonfarmen i Gate ligger ca 20 minuters bilfärd söder om Hjo.

För en minnesvärd säsong – checka in på camping i Hjo

Söker man semesterboende i Hjo finns flera möjligheter. Hjo Camping ligger centralt, precis i linje med Vätterns strand där man kan njuta av magisk utsikt och uppfriskande dopp. Hjo Camping är öppen större delen av året och erbjuder möjligheter till ställplats för husbil eller husvagn och tältplats. För den som inte kommer med eget boende finns stuga att hyra.

Receptionen på Hjo camping är öppen mån-tors 9-18, fre 9-20, lördag 8-20 och sön 8-18 under lågsäsongen som sträcker sig mellan april och midsommar samt mellan skolstart och slutet av september. Under högsäsongen som löper mellan midsommar och skolstart håller man öppet alla dagar 8-22. Incheckning kan ske från 15.00.

Hjo Camping erbjuder säsongsplats och säsongen är lång på Hjo camping. Så lång att den delas in i fyra kategorier:

  • Försäsong 1/4 – 26/6
  • Helsäsong 1/4 – 25/9
  • Eftersäsong 19/8 – 25/9
  • Vintersäsong 30/9 – 26/3

Skaffa nya kontakter på Hjo Camping

På Hjo Camping finns mängder av aktiviteter att sysselsätta sig med för att få långa, härliga sommardagar att gå. Här kan man spela fotbollsgolf, äventyrsgolf eller bollspel. Den som vill se sig om i staden kan låna cykel. Och om det är dåligt väder finns TV-stugan där man kan umgås, titta på TV eller låna en bok att läsa.

På Hjo Camping finns också en välsorterad butik utrustad med det mesta en campare kan tänkas behöva under semestern. Här säljs livsmedel och dagligvaror, härligt nygräddat frukostbröd, fikabröd och kaffe förstås. Det finns även massor av glass, godis, tidningar och färdigmat, såsom räksmörgås och pizza.

För den som vill gå ut och äta finns många fina ställen att prova. Biergarten serverar närproducerat i mysig miljö. På Bryggan och Norra Piren erbjuder man husmanskost och pizza med spektakulär utsikt över Vättern. Känsla ligger på Hamngatan och serverar hemlagat, fina viner och champagne.

Stadens godaste glassmeny med bilder

Femton minuters promenad söder om Hjo Camping ligger Moster Elins Glasscafé som är väl värt en utflykt, i synnerhet för den som älskar glass. Enligt sägnen var Moster Elin gift med hamnvaktaren Klas. Paret levde i hamnvaktarstugan i över 45 år. Moster Elin var en riktig gourmand med känsla för lyxig glass och riktigt bra kaffe.

Sedan 2007 har glasstanten Jessica och glassfarbrorn Martin tagit över hamnvaktarstugan där de varje år tar emot närmare 150 000 sommargäster. På menyn finns detaljerade bilder som visar ett trettiotal smakliga kreationer med en bas av glass. Här finns 40 olika glassmaker att välja på och mängder av tillbehör såsom våfflor, pannkakor, såser och strössel i alla former, färger och smaker. Till det dricker man smoothies, milkshake eller Moster Elins nobelkaffe.