Varför skanna fakturor?

En fråga som ofta kommer upp, från både privatpersoner och företag är: “Varför ska man spara och skanna sina fakturor?” Svaret på en fråga är relativt enkelt, man måste enligt Svensk lag, spara alla kvitton och fakturor i 3-5 år beroende på vad det är. Det är även lättare att hålla koll på sin ekonomi om man har allt ordnat och sparat. Genom att skanna fakturor så kan man lägga upp en budget och hålla koll på inkomster och utgifter. Detta är extra viktigt för företag men även för privatpersoner.

Hög kvalitet
Det är väldigt viktigt att kvaliteten på fakturorna är hög. Detta är för att det underlättar när man ska betala eller kontrollera om man har fått betalt. Det är också viktigt att kvaliteten är bra så att det inte blir några fel eller det blir några frågor om vad en aktuell faktura gäller, datum eller liknande. Genom att scanna fakturor och ha dem i hög kvalitet så kan man undvika att bli klassificerad som fuskare.

Skanna själv eller anlita företag
Det finns egentligen två olika sett att skanna fakturor. Det ena är att man skannar själv och detta är vanligast för privatpersoner, egna företag och mindre företag. Nästan vilken skanner som helst fungerar och många ger bra kvalitet. Om man vill vara riktigt säker på att ens fakturor skannas och läggs in rätt och håller högsta kvalitet så kan man anlita företag. Dessa företag är specialister på att se till så att fakturorna skannas ordentligt. I regel kostar detta lite mer pengar men man sparar själv tid samt att man vet att allt är i högsta kvalitet.